top of page

Adótervezés

Az adótervezés olyan folyamat, amelynek célja a vállalat vagy személy adóterheinek optimalizálása a törvényi lehetőségek figyelembevételével.

Az adótervezés célja

Az adótervezés kiemelkedően fontos minden vállalkozás és vállalkozó magánszemély életében, hiszen egy rosszul megválasztott adózási forma esetén a nyereségből sokkal többet veszíthetünk, ezáltal csökkentve vállalkozásunk versenyképességét és saját vagyonunkat is.

 

Az Adótervezés vagy adóoptimalizálás folyamatának lényege, hogy szigorúan a törvény által meghatározott kereteken belül maradva a lehető legalacsonyabb adóterhet próbáljuk elérni. Az adótervezés nem összekeverendő az adóelkerüléssel vagy adócsalással, hiszen jogunkban áll a számunkra legoptimálisabb adózási formát követnünk.

Adótervezés generációváltás során

Generációváltás vagy cégutódlás során is lényeges feladat az adótervezés, hiszen ilyenkor a tulajdonos cégeladáskor szerzett jövedelme adó alapot képezhet. Ennek nem optimális kezelése azt eredményezheti, hogy a cégeladó a vételár egy jelentős részétől elesik, amely akár a nyugdijas éveinenek biztos anyagi hátterét is veszélybe sodorhatja.

Adótanácsadó cégek

Bátran ajánljuk az alábbi adótanácsadó cégeket és ügyvédi irodákat, akikkel mi is együtt dolgozunk:

Kihagytunk valamit? Esetleg hibát talált? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Olvasson további témákról itt:

bottom of page