top of page

Digitalizáció

A digitalizáció a hagyományos analóg működési módtól való áttérés folyamata, amely során az információkat és folyamatokat digitális formában kezelik és tárolják. Tipikusan családi vállalkozásokban, ahol az adatok papír alapon vannak tárolva, nagy értékteremtésre ad lehetőségek egy digitalizációs folyamat. Fontos: a digitalizáció meg a digitális innováció fogalmát ne keverjük össze.

Lényege

A digitalizáció egyszerűen az, amikor egy analóg módszert / fizikai mennyiséget számítógéppel feldolgozhatóvá tesszük. Lényeges előnye az idő, energia és pénz spórolás pl:. digitálisan archiválhatóvá válnak a dokumentumok és azokat könnyebb megosztani (virtuális adatszoba) és megkeresni, kevesebb papírt használunk ezzel védve környezetünket, megkönnyíti az adatfeldolgozást és a hibás adatvitel esélye is jóval lecsökken. Mindennapi életünkben is körülvesz minket a digitalizáció, mint például az okostelefon formájában.

Miért előny egy vállalkozás számára?

A digitalizáció fontos lépés annak érdekében, hogy meg lehessen előzni a versenytársakat, növelni a cég sikerét és működésének hatékonyságát. Minimalizálni lehet az emberi hibát és a működési költségeket a folyamatok egyszerűbb végrehajtása és optimalizálása által. Biztonságosabbá alakítható a cég adatszobája, dokumentumtárja egy digitális felhő használatán keresztül. Ezeken felül a digitális jelenlét és a digitális értékesítés manapság egy igen fontos szempont lehet egy vállalkozás számára a könnyebb megtalálhatóság és sikeresség érdekében.

Kihagytunk valamit? Esetleg hibát talált? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

bottom of page