• Kristóf

001. Elindult a Venturelab blog!

Frissítve: szept. 2.

A megújult honlapunkkal együtt arra gondoltunk, hogy érdemes lenne egy blogot is indítani, ahol bővebb betekintést szeretnénk adni a tőkebefektetés szakmájába. Legyen szó cégeladásról vagy startupok tőkebevonásáról, a különböző szereplőknek szeretnénk információban gazdag fórumot adni.


A bloggal három fő területre koncentrálunk:


Generációváltás a családi vállalkozásokban


2021 nyara óta Máté kollégámmal a generációváltásra alkalmas családi cégeket kutatjuk fel. Mi azon a véleményen vagyunk, hogy egy tényleges generációváltást tipikusan tanácsadók, fejvadászok és jogászok segítik, azonban senki nem nyújt integrált megoldást egyszerre: aki beszéli a jogi zsargont, részleges vagy teljes kivásárlást biztosít, felépíti a professzionális menedzsmentet és szervezetfejlesztés során finomhangolja a vállalat működését.

Mi a Venturelabnél arra törekszünk, hogy ezeket a szolgáltatásokat egyszerre biztosítsuk egy kivásárlási folyamat során.


Search fundok magyarországon


A nyugati világban már dübörög, Magyarországon azonban még csak most bontogatja szárnyait egy új befektetési modell amit úgy hívnak, hogy search fundok. Ez a 80-as években indult modell félúton van a venture capital és a private equity között, és mint eszköz osztály 30%-ot meghaladó éves hozamot biztosított a befektetőinek. 2021-ben megjelent az első search fund Magyarországon, és arra számítunk hogy sok másikat hoz magával. A Venturelabbel a nemzetközi ökoszisztéma részei lettünk, ennek legforróbb témáiról rendszeresen be fogunk számolni.


Startup tőkebefektetések


Évtizedes tapasztalatunknak köszönhetően számos korai fázisú befektetésnél bábáskodtunk és mostanában tőkebevonási tanácsadásban segítünk. Az utunk során felmerülő filozófiai kérdésekről, trendekről és aktualitásokról fogunk értekezni a blogon.Kihagytunk valamit? Esetleg lenne ötleted miről blogoljunk? Írj nekünk!


#venturelab #generációváltás #searchfund #startup #startupadvisory #venturecapital #privateequity #fundraising #KKV #kisésközépvállalkozások #szervezetfejlesztés #kivásárlás #cégeladás #vállalatértékelés

31 megtekintés0 hozzászólás