top of page
Keresés
  • Szerző képeHorváth Máté

Családi vállalkozás: ezeket a podcasteket hallgassa 2023-ban

Frissítve: 2023. márc. 7.

Legjobb Média 2022-ből 2. rész


podcast_vállalkozóknak_kazetta

Ha szeret időt spórolni, jobban beosztani, akkor jól jönnek a podcastek az utazás közbeni hallgatásra. 2022-re visszatekintve cikksorozatunk második részében összegyűjtöttük Önnek kedvenc podcastjeinket, amiket mi is követni fogunk a 2023-as évben. Az előző bejegyzésben a kedvenc blogjainkat gyűjtöttük össze, viszont ha nincs kedvére az olvasás, akkor a mai listánkat érdemes áttekinteni. Ismét egy elég széles, ámde releváns gyűjteményt hozunk generációváltás előtt álló családi vállalkozások tulajdonosainak.


1. Biznisz Boyz


Energetikus, fiatalos de kellően professzionális, a Biznisz Boyz három fiatal vállalkozó projektje. Leginkább üzleti témákban erősek, a generációváltásról kevésbé esik szó, viszont releváns és időszerű minden kis- és középvállalkozónak. Gyakran hívnak vendégszereplőt, akivel épp a legfrissebb trendeket dolgozzák fel.



2. HOLD after Hours


HOLD After Hours (rövidítve: HAH) a Holdblog podcast projektje, amit Balásy Zsolt és Szabó Balázs vezet. Ahogy a neve is utal rá, a többi podcasttől eltérően lazább hangvétel jellemzi, így egy epizódon belül több különböző gazdasági/üzleti esetleg ehhez kapcsolódó releváns társadalmi jelenségek is feljöhetnek.



3. Jalsovszky 360


Mint ahogy azt már említettük az előző cikkünkben, a Jalsovszky blog üzleti és jogi témákat dolgoz fel, így a podcastjuk is ezt a vezérfonalat követi legyen az: hétköznapi adózás, KKV-K és pályázatok vagy éppen cégértékesítés. Online a weboldalukon és spotify alkalmazáson elérhető, havi rendszerességgel érkezik új adás.


​Érdekli mik a határon túli trendek? Még szerteágazóbb témák érdeklik? A következő három podcast angol nyelven közvetít, tele külföldi példákkal amik új nézőpontokat és gondolatokat adnak a vállalkozók számára.

1. Succession Stories


Az amerikai üzletasszony és egyetemi tanár Laurie Barkman díjnyertes podcastje már több mint két éve fut és nem tűnik úgy, hogy egyhamar befejeződne. Kifejezetten olyan vállalkozóknak szól, akik már eldöntötték vagy még gondolkodnak rajta, hogy eladják a vállalkozásukat. Kifejezetten a családi vállalkozások generációváltására fókuszálva, való életből hozott példákkal díszíti az epizódokat, amit gyakran egy-egy vendégszereplő is kiegészít, elmesélve a saját történetüket a családi vállalkozásukról. A műsorvezető M&A háttérrel rendelkezik, éppen ezért a cégeladás és az eladási folyamat főszálon fut a beszélgetésekben. Elérhető a Spotify és Apple Music alkalmazásokon keresztül.

Kedvenc podcastunk 2022-ből:




2. Generational Excellence


Már a nevében is szerepel egy okos szójáték, utalva az X generációra, akik ‘65 és ‘79 között születtek, a Generational Excellence Podcast az amerikai Jamie Michelson projektje. Szinte minden adásba hív egy vendéget különböző üzleti szektorokból, akivel a belső generációváltás kérdéskörét járják végig a családi vállalkozásukban. Kiválóan kiegészíti az előző podcastet.

Kedvenc podcastunk 2022-ből:




3. Mazars - Exploring Family Business


Mint egy sorozat, úgy ennek a podcastnek is több évada van, viszont konkrétabban a második és harmadik évadra hívnánk fel a figyelmét, de előtte egy pár szó az elsőről: egy vállalkozás építőköveire, megalapozza a következő évadok irányát. A második évadban a családi dinamika, szervezeti kultúra és a következő generáció előkészítése a központi téma, tehát itt is jelentős szerepe van a generációváltásnak. Ezen területek a harmadik évadban személyes történetekkel, példákkal, szűkebb körben, speciális esetekkel van kiegészítve.

Kedvenc podcastunk 2022-ből:




Olvasta már a 2022-es év generációváltás témáiban utazó bloggyüjteményünket? Ha lemaradt, kattintson ide.

Kihagytunk valamit? Esetleg kiegészítené? Az oldal alján található üzenetdobozban várjuk ajánlását.











48 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page