top of page
Keresés
  • Szerző képeMátyásfalvi Kristóf

Generációváltás - 2023 első félév konferenciái

Frissítve: 2023. márc. 7.

Generációváltás előtt álló családi vállalkozások számára


generációváltás_konferencia_előadás

Fontos kiemelni: tudjuk, hogy egy vállalkozó számára a szakmai tudás fejlesztése és a naprakészség priorítás. Erre kínál kiváló megoldást a konferenciák világa, ugyanis a szakmai összejöveteleken aktuális kérdésekkel, új rendszerek/technológiák bemutatásával is foglalkoznak, nem megfeledkezve a networking kapcsolatépítés lehetőségéről. Hol tudja viszont a számára érdekes konferenciákat megtalálni? A Venturelab 2023 első félévében részt vesz több családi vállalkozás & generációváltás fókuszú konferencián is, ebben a bejegyzésben ezeket gyűjtöttük össze Önnek.


Venturelabnek aktív partnere a 23 éve sikeresen működő PP Konferencia; csak üzleti témákban jelentkeznek, legfőképp a kis- és középvállalkozók döntéshozói, cégvezetői számára. Havonta több alkalommal rendeznek konferenciákat különböző témákban, legyen az generációváltás, ingatlan vagyonkezelés vagy csapatépítő-vezetői képesség.


Időpont: 2023. február 9.


Tökéletesen témába vágó az első konferencia, ahol előadást tartunk az évben. Véleményünk szerint a családi vállalkozások cégátadási folyamatát nem lehet elég korán elkezdeni, ugyanis ez általában éveket vesz igénybe. Ezen felül érzelmi vonzata is van, mivel komoly feszültségforrássá válhat a család életében.


Ehhez kapcsolódó kérdésekkel, témákkal foglalkozik ez a konferencia, amely szól a stafétát átadni szándékozó cégalapítóknak és generációváltóknak. A Venturelab előadása - amit Kristóf tart - olyan esettanulmányokról fog szólni, amiket az elmúlt két évben családi vállalkozások tulajdonosaival együtt megéltünk.


2023. február 21.


Szintén témába vágó konferencia keltette fel a figyelmünket, amit generációváltás előtt álló családi vállalkozásoknak tudunk ajánlani. Fókuszban az a kérdés szerepel, hogy hogyan lehet felkészülni alapító cégvezetőként arra, hogy “idegen” embereket vegyünk fel, feladatokat delegáljunk nekik és megbízzunk bennük, hogy át tudják venni a mindennapi feladatainkat és végső soron egy organikus cégutódlás tudjon megvalósulni.

Ami ráadás, hogy nem csak a hazai piacról szerezhetünk információt, hiszen tematikájában szerepel a német generációváltás körképe is.


Időpont: 2023. március 21.

Helyszín: Hamarosan

A világ egyre inkább kiszámíthatatlanabb, nehezebb az előrejelzés az eddigi évekhez képest, éppen ezért fontos, hogy a vagyoni értékét meg kell védje, biztonságba kell helyezze.


Hogyan lehet a több évtizedes vállalkozói munkát a mai kiszámíthatatlan gazdasági helyzetben biztonságba helyezni?


Ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ, tartanak aktuális gazdasági kitekintést és kínálnak konkrét megoldásokat - pl.: cégeladás, cég strukturálás - a konferencia előadói, beleértve minket is. Bár nincs még meghirdetve az idei tematika, a tavalyihoz hasonló témákra számíthatunk.


2023. május 3.


Generációváltás esetén alkalmazott fókuszterületünk egyike, a digitális innováció. Úgy gondoljuk, hogy a folyamatos technológiai fejlődéssel és a piacgazdaság igényeivel tartani kell a tempót, a családi vállalkozása versenyképességének megőrzése és sikerének érdekében.


Ez a konferencia azoknak a vállalkozóknak lehet hasznos, akiknek cégében háttérbe szorult a digitális eszközök bevezetése, és ezen területen akarnak információt szerezni és fejlődni.


2023. május 4.

Helyszín: Hamarosan

Már a konferencia címéből következik, hogy ez az esemény Ön számára is csábító lehet, ha tájékozódni szeretne az Önhöz hasonló cégvezetőket érintő aktualitásokról.


A tavalyi üzleti konferenciából kiindulva a válságkezelésre, mint fő témakörre számíthatunk, tehát a kérdés a következő: hogyan készüljünk fel a következő év bizonytalanságára?


2023. május 4.


A Portfolio rendezvénysorozata bár ritkábban, de annál szélesebb témakörben rendez konferenciákat, legyen az agrárium, biztosítás vagy fenntartható technológia. Ami felkeltette az érdeklődésünket és szerintünk érdemes KKV-ként is részt venni rajta, az a Hitelezés 2023. Olyan vállalkozóknak ajánljuk, akik a beruházásban vagy fejlesztésben gondolkoznak, és ehhez a hitel környezetről több információt szeretnének megtudni.


Érdekli Önt olyan esemény, amely nem szerepel a listán? Ossza meg velünk hozzászólásban vagy küldjön nekünk üzenetet az oldal alján lévő dobozban!

Amennyiben tetszett a cikk, ide kattintva láthatja többi listánkat ahol összegyüjtöttük 2022 legjobb blogjait és podcastjeit vállalkozók számára.

34 megtekintés0 hozzászólás

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page